HEMA FREE – NOVA CRYSTAL NAILS LINIJA PROIZVODA

Rešenje za osetljivu kožu, bez alergena.

HEMA i DI HEMA trimethylhexyl dikarbonatn ( u daljem tekstu označen kao DI HEMA) su supstance,  akrilati koji se često koriste u industriji noktiju a služe da bi se materijal  pod uticajem svetlosti (UV/LED) vezao, odnosno polimerizovao i nakon vezivanja u lampi stvara se veliki polimerni molekul. Ovi sastojci se mogu naći u gel-lakovima, gelovima i akril-gelovima.

Pomenute komponente pomažu da unutrašnje strukture veštačkog materijala za nokte budu trajno vezane jedna za drugu i doprinose izdržljivosti, čvrstoći i nosivosti noktiju. Otporan je na fizičke uticaje i dobro podnosi temperaturne fluktuacije. Ovaj proces Vam je možda poznat iz Vaših edukacija, zar ne?

Međutim, HEMA i DI HEMA supstance kod osetljivih klijenata izazivaju alergijsku reakciju, koja se može javiti na koži šake u vidu crvenila, nedostatka epitela ili plikova. U takvim slučajevima materijal koji sadrži navedene komponente mora se odmah i potpuno ukloniti.

Velika želja i dug razvojni proces u kompaniji Crystal Nail je stvorio liniju proizvoda  HEMA i DI HEMA FREE za korisnike koji su dokazano alergični na ove sastojke. Pre dugotrajne upotrebe, preporučuje se da se prvi put testira na jednom noktu bez ikakvih ostataka materijala. Ono što je najbitnije trajnost ovih materijala je ista kao i materijali koji sadrže HEMA i DI HEMA supstance.

Za kontinuirani rad preporučuje se svim klijentima alergičnim na HEMA i DI HEMA supstance da koriste HEMA FREE Acid free (bezkiselinski prajmer) primer , a nakon toga HEMA FREE Base gel (bazni i gradivni gel), boju HEMA FREE i HEMA FREE Top gel(završni sjaj) iz iste linije proizvoda. Proveren metod za klijente sa osetljivom kožom je da imaju sopstvene turpije i da se nastavci za brusilicu očiste od ostataka prethodnog akrilatnog materijala u ultrazvučnom čistaču.

Popularnost HEMA FREE materijala raste i njegova ekspanzija već ukazuje na budućnost u kojoj su prioritet zdrava i negovana koža i nokti. Crystal Nails HEMA FREE linija materijala bez alergena ispunjava ovaj zahtev! Uživajte u prelepim bojama bez bojazni od iritacije!

HEMA FREE